Ekstern skolevurdering

Ekstern skolevurdering – et verktøy for skoleutvikling

Hva er ekstern skolevurdering?
Ekstern skolevurdering er et verktøy for skoleutvikling, brukt for å starte eller sette fart i skolens utviklingsarbeid. Forskrift til opplæringsloven, kapittel 2, §2-1 om skolebasert vurdering, sier at alle skoleeiere er pålagt å ha et system for vurdering av skolens virksomhet, internt eller eksternt. I forskriften nevnes det ikke hvordan den skolebaserte vurderingen skal gjennomføres, men en av måtene er ekstern vurdering. 
Vurderingsmodellen som brukes i mange kommuner og regioner til å forsterke utviklingsarbeidet på skolene, er Utdanningsdirektoratets modell som er en tilpasset versjon av Hardanger/Voss-regionen sin skolevurderingsmetodikk.

Modellen består av fem trinn:

esv

Utdanningsdirektoratet har gitt og gir fortsatt både ressurser og faglig støtte til systematisk skolevurdering.
 
Regionalt samarbeid om ekstern skolevurdering og kvalitetsutvikling
Kommuner alene vil verken få til eller makte å gjennomføre ekstern vurdering av skolene sine. Derimot vil en få dette til i et regionalt samarbeid hvor en kan utnytte de økonomiske og personellmessige ressursene samlet på tvers av kommegrensene på en god og effektiv måte. Hamarøy, Tysfjord, Ballangen, Narvik, Evenes og Tjeldsund kommune har derfor vedtatt å samarbeide om ekstern skolevurdering.
Kommunene har opprettet ei felles/ regional vurderingsgruppe som skal foreta vurderingene. Gruppa består av 8 - 12 personer fra Hamarøy, Tysfjord, Ballangen, Narvik, Evenes og Tjeldsund kommune. Vurdererne har brei og variert pedagogisk bakgrunn. 

Hver skole får besøk av et vurdererpar (2 fra gruppa) som skal gjennomføre vurderingen og legge fram en sluttrapport som skal være til nytte for skolen i deres utviklingsarbeid. Ingen skal vurdere skoler i egen kommune. 

Rotasjonsplanen over hvilke skoler som vurderes når finner du HER

REGIONALE SKOLEVURDERERE I OFOTEN

Willy Tømmerås  Hamarøy kommune    Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kurt Fossvik Hamarøy kommune Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kolbjørn Pettersen Evenes kommune           Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Stein Roar Jakobsen Narvik kommune        Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nina Rødberg     Tjeldsund kommune  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ketil Edvardsen   Tjeldsund kommune  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Line Halvorsen     Narvik kommune        Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Lene Hagen       Narvik kommune        Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kommende hendelser

Ingen hendelser

Søk

Besøk oss på Facebook